Sikeres angol írásbeli

business-g88845e6c9_640.jpgSzeretnél jó eredményt az angol írásbeli fogalmazás részén?

 

Nemsokára érettségizel vagy nyelvvizsgázol angolból, de még nem írtál fogalmazást?

Azt se tudod hogyan állj neki angolul írni?

Hogyan lesz a semmi angol fogalmazás gyakorlatból összefüggő és élvezetes íráskészség?

Ha van még néhány hónapod az angol írásbeli vizsgák előtt, akkor még pont időben el tudod kapni a folyamatot. Most még van időd rá, hogy kényelmesen felkészülj. Gyakorlat teszi a mestert, szokták mondani, és ez az angol fogalmazási készségre is igaz.

Miért fontos, hogy időben kezdd el a gyakorlást?

Azért nem elég az utolsó pillanatban elkezdeni az angol fogalmazás készségeddel foglalkozni, mert mint ahogy a nevében benne van, készségről van szó. A készséged gyakorlással tudja az ember szerezni, az pedig nem megy egyik napról a másikra, de egyik hétről a másikra se. Időben nézz utána mi az elvárás az angol fogalmazásoknál, hogy tudd mivel állsz szemben.

Pontosan milyen fogalmazásokat kell írnod?

Akár angol nyelvvizsgát szeretnél letenni vagy angol érettségi előtt állsz, két nagy kategóriára oszthatjuk az írásbeli fogalmazásokat: baráti hangvételű és hivatalos. Baráti hangvételű esetében lazább stílusban íródott szöveget kell írnod, de különböző témákban. Általában programra kell tudnod meghívni valakit, vagy véleményedet kifejezni, esetleg információt, véleményt kérni. A hivatalosabb hangvétel azt jelenti, hogy távolságtartóbb stílusban, udvariassági formulákat megtartva írunk. Hogy pontosan mit? A megadott témakörök mentén gondolkodva szinte bármi lehet a fő terület. Például a környezetünkben tapasztalható problémákról, a férfiak és nő közötti munkamegosztásról, a kisállat tartás buktatóiról, stb, stb.

Mit kell tudnod az angol fogalmazásokhoz?

Ahhoz, hogy sikeresen meg tudd írni az angol nyelvű fogalmazásaidat, két fő területen kell jónak lenned. Egyrészt legyen mondanivalód, másrészt legyen meg a megfelelő nyelvtani tudásod is. Ha nem ismered az igeidőket, nem tudsz modális segédigéket használni és nem ismered az alapvető mondat szerkezeteket, akkor nehezen fogsz tudni összefüggő és élvezhető írást produkálni.

Mit értékelnek az angol fogalmazásoknál?

Az előző pontban említettek alapján, amikor értékelik az angol fogalmazásodat, azon kívül, hogy nézik, hogy a megadott szempontok alapján írtál-e, pontot fogsz kapni a szókincsedre, a nyelvtanodra és arra is, hogy mennyire koherens és összefüggő szöveget írtál.

Hogyan tudod fejleszteni az angol fogalmazás készségedet?

Ahhoz, hogy az angol íráskészségedet fejleszd, a következő összetevőkre kell odafigyelned:

  • megfelelő szókincset építs ki
  • alaposan ismerd az angol nyelv szerkezetét (nyelvtani tudás)
  • az adott stílusra jellemző kifejezések használata
  • a fogalmazás részei és a mondatok legyenek egymással összehangolva
  • és összességében élvezhető, színes írás stílusod legyen

Ha szeretnél az angol fogalmazás készségeddel foglalkozni és sikeres szeretnél lenni az angol nyelvvizsgádon vagy angol érettségiden, hasznos lehet számodra az alábbi linken elérhető információ. <<Klikkelj!>>

https://webuni.hu/kepzes

 

Image by Anastasia Gepp from Pixabay