Ez itt nem a reklám helye, de...

Hogyan lehet a hétköznapi életben könnyedén angolul tanulni?

Ha nyitott szemmel jársz, akkor szinte mindenhol tudsz angolt tanulni. Menj el vásárolni és a megvett termékek címkéjét nézd meg, a legtöbb esetben lesz rajta angol szöveg is. 

Ma reggel ezen a két dolgon akadt meg a szemem a konyhámban. Igazság szerint nem szoktam a címkéket nézegetni, de ez a kettő nagyon szép példája annak, hogy egymás mellett ott van magyarul és angolul is a termékleírás. 

Az alább látható két kép nem termék reklámozás céljából került ide. Limonádét készítettem reggel a gyereknek, illetve kétszersültet rágcsáltam. Ahogy ránéztem a leírásra, eszembe villant, hogy mennyire terítéken van előttünk minden nap az angol nyelv. Senki nem mondhatja, hogy nem tud vele foglalkozni, hiszen folyamatosan ott van előttünk.

Tehát ha megnézed, hogy az otthonodban milyen termékek vannak és megnézed azoknak a leírását is, nagyszerű szókincsfejlesztő feladatot találsz a kezedben! Fényképezd le, rendszerezd és tanulj belőlük! Még akár a csoport vagy osztálytársaiddal is készíthettek együtt egy ilyen portfóliót.

A legkönnyebb az élelmiszerekről gyűjteni ilyet, de lényegében szinte bármilyen termék alkalmas erre a célra. A lényeg a nyitott szem. 

Úgy gondolom, hogy aki nem tud akár ingyenesen is az angoljáért tenni, az vagy lusta, vagy nem eléggé nyitott. Vagy talán a motiváció hiányzik hozzá. Egyelőre. Aztán amikor már nagyon a nyakadon érzed a nyelvvizsgát, akkor legkésőbb lehet, hogy megjön a motivációd... :-)

20170510_113127.jpg

20170510_113200.jpg