Szókincsfejlesztés

Angol nyelvű honlapok felhasználása

words.jpeg

Az angol nyelvvizsgára való felkészülés során sokat lendíthet a nyelvtudásodon, ha angol nyelvű oldalakat böngészel. Nézegeted az oldalakat, olvasgatsz, képeket látsz közben és szépen összeáll egy jó kis szókincs. Próbáltad már? Ha nem, akkor itt az ideje! Sokkal hasznosabb igazi angol nyelvi közegből felszívni a tudást mint sima magolással! Közben jegyzetelj is! Gondold át előre neked miképpen lesz hasznos az oldal böngészése, hogyan tudod beépíteni az angol tanulásodba. Ha angol nyelvvizsgára vagy angol érettségire készülsz, akkor javaslom, hogy kifejezetten a megadott témakörök mentén gondolkodj! Például a 'Food and drink' témakör szókincs felturbózásához megnézheted a Tesco honlapját. Milyen élelmiszer kategóriákat látsz, milyen ajánlataik vannak és hogyan tudsz vásárolni?

http://www.mysupermarket.co.uk/shelves/Cheese_in_Tesco.html

'Fashion and clothing' témakörben nézd meg a Debenhams oldalát! Itt is nézd meg mik a fő ajánlataik, milyen termékkategóriák vannak és hogy te mit vásárolnál szívesen. Nézd meg, hogy például milyen cipőket árulnak! Milyen márkákat kínálnak, te ebből miket ismersz?

http://www.debenhams.com/

'Sport and fitness' kategóriában pedig megnézheted a következő linket. Itt is olyan szemmel nézelődj, hogy te milyen edzéstervet választanál, esetleg mit kérdeznél tőlük. Ezúttal is jegyzetelj, írd ki a hasznos szavakat és kifejezéseket!

http://www.lifestylefitness.co.uk/index.php/membership/personal-training

Tehát összefoglalva, ha ezeket a linkeket megnézed, akkor 'Food and drink', 'Fashion and clothing', és 'Sport and fitness' témakörben bővítheted a nyelvtudásod. Készen állsz a böngészésre? :-)

Címkék: szókincs