Szóbeli témakörök érdekesebben

Ha ügyesek szeretnénk lenni az angol középfokú nyelvvizsga szóbeli részén, akkor készüljünk úgy a szóbeli témakörökre, hogy valamilyen érdekességet hozzákapcsolunk az adott témához. Vegyük példának a Home témakört. Magában lehet, hogy kevésbé érdekes és ezért a szóbelin a pár perces önálló témakifejtés akár vontatottá is válhat. De színessé is tehetjük a témakört például a Hundertwasser Házzal (Hundertwasser House), amit Bécsben lehet megtalálni. Mi is ennek az épületnek az érdekessége?

’Anyone who lives in the Hundertwasser House also has the right to decorate the façade around the windows entirely to their own taste.’

Szóval a házban élők a saját ízlésük szerint dekorálhatják a homlokzatot az ablakok körül.

hundertwasser-house-wienn--poster-2[1].jpg(Kép innen: http://purpleartland.blogspot.hu/2012/08/hundertwasser.html)

Milyen típusú házakban élnek az emberek a városokban? Hogy néz ki egy átlagos épület? Vannak különleges épületek is és sokan más és újfajta épületben szeretnének élni, mint például egy olyan őrült házban, mint a Hundertwasser Ház. Színes és őrült és vidámak benne az emberek.

The types of houses you can talk about is detached house, terraced house, townhouse, skyscraper, block of flats and buildings with a unique touch such as the Hundertwasser House in Vienna.

Egy mind-map ábrán hogyan foglalnád össze ebben a témában a gondolataidat?