Hogyan gyakorold a levélírást?

Arra szeretnék tippet adni, hogyan tudod a levélírást akár önállóan is gyakorolni. Ennél a lépésnél most feltételezem, hogy már tisztában vagy a levélírás formai követelményeivel és plusz gyakorlást szeretnél. Nos, nézzük meg az informácókérő levélen keresztül hogyan teheted ezt meg.

 

Első lépés: nézz körül az amazon oldalán, itt találod a linket:

http://www.amazon.co.uk/

Bal oldalon látod felsorolva a termékkategóriákat, válassz egy kategóriát és nézz ki egy terméket, amit érdekesnek találsz. Ennél a lépésnél valószínűleg rengeteg új és hasznos szót is fogsz tanulni, mert láthatod a termék megnevezését, hogyan és mire lehet használni, valamint az egyéb paramétereit. Miután ezzel megvagy, vagyis egy termék kiválasztásával, jön a 

Második lépés: Készíts jegyzetet a kiválasztott termékről! Ez alapján fogod majd magát az információkérő levelet megírni.

  • Hol láttad a terméket?
  • Miért szeretnéd ezt a terméket?
  • Milyen plusz információra van a termékkel kapcsolatban szükséged?
  • Árral kapcsolatban még mit kérdeznél?
  • Esetleges egyéb felmerülő kérdés.

Lehetséges, hogy úgy érzed minden információ ott van, mit is kérdeznél még. Ne felejtsd el, most a gyakorlás a lényeg, ezért ilyenkor egy kicsit legyél lazább és kreatívan állj elő valamilyen kérdeznivalóval. Az oldalt azért ajánlom, mert egyrészt tényleg sok jó dolog van fent, másrészt gondolatébresztő és ötletet lehet meríteni az íráshoz.

kozzi-ballpoint_and_pen-428x303.jpg

Harmadik lépés: Miután elkészítetted a jegyzeteidet, írd meg a levelet!

Mutatok példát is. Íme az én jegyzetem:

  •  Hol láttad a terméket?

online webáruházban

  • Miért szeretnéd ezt a terméket?

pont ez illik a teraszomra

  • Milyen plusz információra van a termékkel kapcsolatban szükséged?

piros szinben?

  • Árral kapcsolatban még mit kérdeznél?

különleges igény = plusz ár?

  • Esetleges egyéb felmerülő kérdés.

Most a jegyzeteimet, amelyek a gondolataimat vezetik, kifejtem a levélben:

 

Dear Sir or Madam

 

I am writing to you to inquire about one of your products that I have seen online.

 

I checked your website and I saw that you have several kinds of deckchairs. I have a beautiful patio and decided to furnish it with deckchairs in red colour. As I see you have many different types but to my greatest disappointment none comes in red shades. I am particularly interested in Fistral chairs because I like the style. Do you think it is possible to have it somehow with red fabric? I would love to have them on my patio. If it is possible, would it mean different pricing as an extra charge for the special wish? I would love to be able to shop in your webshop. I hope that you you will have a solution to my problem and I can become a satified customer of your store.

 

I look forward to hearing from you soon.

 

Yours faithfully

 

Yolanda Chestnut

 

 Jó gyakorlást kívánok a levélíráshoz! :-)