Város és vidék/Landscape and countryside

Angol szóbeli vizsgára készülünk. Landscape and countryside.

A szóbeli nyelvvizsgák és érettségi témakörében egyaránt előfordul a Város és vidék témája. Ehhez nagyon klasszul fel lehet használni a BBC NEWS IN PICTURES oldalát, ahol a Brazíliáról készült képsorozat fantasztikus látványt nyújt.

http://www.bbc.co.uk/news/in-pictures-19646186

A nyelvvizsga leírásoknál megadott témasorozatok természetesen nem csak a szóbeli vizsgarésznél fordulnak elő, hanem az olvasott illetve hallott szövegértésnél is. Ezért nagyon fontos, hogy ezeket a témaköröket alaposan körbejárjuk, fejlesszük célirányosan a szókincsünket, és emellett olvassunk és hallgassunk anyagokat az adott témákkal kapcsolatban. Ez az érettségire szintúgy igaz.Az érettségin Környezetünk címmel van a fő témakör megfogalmazva és ezen belül van olyan altéma is, hogy A városi és vidéki élet összehasonlítása, Növények és Állatok a környezetünkben. Az érettségi esetében képeket is kap a nyelvvizsgázó, ami a vizsgázót abban segíti, hogy ötleteket kapjon a mondanivalójához. A TELC nyelvvizsgánál a szóbeli Discussion részénél számíthatunk ebbe a témába vágó anyagra, mert itt mindig olyan dolgok merülnek fel, amik jól megvitathatóak. Itt egy cikket kell elolvasni, majd a saját véleményedet kifejezni a témával kapcsolatban. Témakörként a Natural Environment jelenik meg a TELC-nél. Az ECL-nél az Environmental protection témakörbe illeszkedik a mai témánk, az Euronál pedig a Nature, Geography, Animals and Envrionment témába. Ebből az látható, hogy igazából a témakörök azonosak a különböző típusú nyelvvizsgáknál, az elnevezés lehet egy kicsit eltérő, illetve ahogyan feladatba vannak ágyazva az is eltérhet egy kissé.

A képek segítségével nézzük meg, hogy képesek vagyunk-e bármit mondani a város és vidék, illetve a természet témakörrel kapcsolatban. Segítségül csatoltam egy feladatlapot. Ne felejtsd, a saját tudásodat fel kell építeni. Ezért vegyél elő papírt és ceruzát is és jegyzetelj!

Kreatív és örömteli angol tanulást kívánok!

Brazil.doc