Miért nem megy az angol?

Csak a nyűg van vele, de miért?

dog-1639528_640.jpg

Szenvedés, próbálkozás, kevés siker, túl sok idő, a francba ezt az egészet, nekem nem megy...

Szoktak ilyen érzéseid lenni?

Tudod hány embert frusztrál az angol tanulása? Nagyon-nagyon sokat!

Sajnos a frusztráció pont akadályt fog gördíteni az angol tanulásod elé.

Hogyan lehet ezen túllendülni?

A motiváció megtalálása nagyon fontos a sikeres tanulási folyamatokban.

Hogyan találd meg a motivációdat az angol tanulásban?

A motiváció fakadhat kívülről és belülről is. 

Kívülről fakadó motiváció lehet az például, ha azt hajt téged előre, hogyha ötöst kapsz angolból, akkor a szüleid meg fognak ajándékozni valamivel. Vagy pont az, hogy ha nem kapsz ötöst, akkor nem fogsz ajándékot kapni. Vagy ha te vagy az ász angolból, akkor mindenki imádni fog. 

Ezzel azért van egy kis bibi, méghozzá az, hogy a kívülről nyert motiváció sokszor inkább félelem alapú, tehát igazából nem is ad akkora nagy löketet. Sőt, mivel a félelem negatív érzés, valószínűleg még hátráltatni is fog. Tanulni csak jó érzelmi állapotban lehet igazán jól. Amikor kellemetlen érzéseket élünk meg, akkor semmi nem megy jó.

Tehát akkor milyen jellegű motivációt érdemes felépíteni annak érdekében, hogy pozitív kép alakuljon ki benne az angol tanulással kapcsolatban?

A belülről fakadó motiváció az igazi, ami egyénenként eltérő lehet. Mondok egy példát. Téged lenyűgöz az, hogy van egy haverod, aki azzal szokott felvágni, hogy nyáron milyen jó kis kalandokban van része a külföldi barátaival. Természetesen angolul kommunikálnak. Tetszik neked ez az életérzés és te is szeretnél ilyen élményeket. Beleéled magadat, hogy legközelebb már te is velük tudsz tartani és nem lesz probléma az angol.

smiley-1773987_640.jpg

Érted mi a lényege?  A pozitív kép! Érted ugye, hogy miért nem szabad hagyni a kellemetlen képek megjelenését? Ha mondjuk te véletlenül hagysz egy olyan képet megjelenni, hogy ott vagy a külföldi haverokkal, nyitnád a szádat, de egy értelmes mondat nem jön ki rajta és ez mennyire ciki, nos ez lefelé fog hangolni és a sikertelenséget fogod magadnak beprogramozni. Egy idő után, hiába a kezdeti elhatározás, de kitartás, se motiváció nem lesz benned elég.

Mit tegyél ha megjelennek benned a negatív képek és érzések? Ne hagyd, hogy eluralkodjanak rajtad!

Ha megjelenik egy ilyen kép, akkor a megjelenő kellemetlen szituációt helyezd bele egy lufiba és engedd el a lufit, hogy hadd szálljon el, váljon köddé, párologjon el, vagy szálljon el a messzi Szaharába. És helyette hozd létre azt a pozitív képet, amit elraktározol magadnak. Mondjuk lásd és érezd, ahogy vidáman és könnyedén társalogsz a külföldi haverjaiddal. Jó buli van és te élvezed, ahogyan az angolt használod. Ezt katt, fényképezd le a mentális gépeddel, keretezd be valamilyen kerettel, arany vagy bármi, ami tetszik. Ezt érzésben bármikor elő tudod venni és emlékeztetni magadat, azaz hangolni arra  a jó érzésre, amit az angol tanulással kapcsolatban el akarsz érni.

girl-711087_640.jpg

Szeretnél még olvasni az angol tanulás és motivációval kapcsolatban? <<Klikk ide!>>

 

Szeretnéd az angol nyelvtanodat fejleszteni? <<Klikk ide!>>

 

Címkék: angol tanulás